2021-11-02
位于尖沙咀嘅The Butterfly Room两个月前预约的下午茶,虽然限时两小时,但评价都好高餐厅地方唔算大但好优雅,墙上挂咗好多名画,但都系对食物吸引我多啲首先每人送咗杯香槟🍾️或有气茶给我们,而每只杯都画上图案,好特别蘑菇汤:细细杯但好香浓,我一个人都可以饮哂4杯无问题三文治🥪:4款咸三文治好好味,特别是黑松露三文治,松露味好香好香松饼有两款(有提子🍇或无提子),我就钟意无提子那只多啲,Buttercream 好香浓;橙味&士多啤梨jam应该homemade嘅,都好好食甜品车有两架,一架差不多全部系朱古力,甜品系无限制任食的。朱古力好香但每样跟朋友分半件就已经好饱喇甜品选择都算几多,我都未试得哂,不过真系食唔落拿破仑饼:呢个真系好好食,多层又松脆,我食咗两件因为甜品真系好腻,所以今日唔饮咖啡要饮茶消滞。我个人比较喜欢「The Butterfly Room Blend」&「Jasmine Queen」,清清口又食多件甜品。今次试唔哂咁多款甜品,下次要再来💪🏻
蘑菇汤:细细杯但好香浓,我一个人都可以饮哂4杯无问题
甜品选择都算几多,我都未试得哂,不过真系食唔落
拿破仑饼:呢个真系好好食,多层又松脆,我食咗两件