2016-04-11
话说朋友推介呢间专食牛扒既法式餐厅,连杂志都有介绍,咁点可以唔去试一试。一行三女子去食,一入去既装修都系简约既欧陆风情。。非常宽敞。。。咁meau只有一款既main course 牛扒,另外有drink list and 甜品meau...而且牛扒系每人咁叫,佢会分两转上菜,薯条系任食,前菜有沙律。。。牛扒配上佢地特有既绿色酱汁。。但汁既味道太浓,食唔到牛扒既肉味,而且佢系薄切牛扒,虽然系好冧,但系冇口感。。但甜品方面,叫左个红桑子巨塔,呢个甜品真系不得不赞,食完咁浓烈既食物之后,再食一个咁清新既甜品,所有腻既感觉完全冇晒,加上佢三层既焗蛋白脆脆,一d都唔太甜,配上红桑子雪葩+云尼拿雪糕,真系一绝我会较喜欢呢到既甜品多过主菜,下次可以黎试甜品再加杯甜酒,的确系一种享受。。。😊😊😊😊