2008-09-07 138 浏览
屋企人生日, 黎食 lunch buffet 庆祝之前谂过几间酒店 compare, 见呢度 d 食评赞不绝口所以最后拣左黎 cafe kool有好多唔同类型既野食刺身, 寿司, 海鲜, 中式点心, 热荤, 印式咖喱, 中式粉面, 西式粉面, 肉类, 甜品...寿司都有唔少选择, 不过卖相唔多吸引, 试左少少, 一般刺身有三文鱼, 吞拿鱼, 八爪鱼, 好似太冻, 而且水准不一, 师傅既刀工亦有 d 不稳, 或者切太多有时呢一 round 好食, 下一 round 唔好食, 过多阵又好似好味返, 真系要撞下手神生蚝系比较细只, 但几鲜甜同 creamy, 但自己唔太好, 所以都系屋企人食多冻虾又系太冻, 无乜虾味青口又系撞手神, 有 d 好鲜甜, 有 d 就无味, 又有水中式点心麻麻, 有 d 厚皮热荤蟹钳太"鞋"一口牛柳够淋好食羊咖喱羊肉太 "un"中式粉面无试, 因为都几易饱肚, 但见在场有不少人食lasagne 唔好食, 仲差过我以前o系超市买既 microwave 食品罗宋汤麻麻, 偏淡, 无咩味, 有酥皮汤, 不过无试鸭胸我觉得麻麻, 有 d 太 un, 但屋企人话 ok羊扒几
屋企人生日, 黎食 lunch buffet 庆祝
所以最后拣左黎 cafe kool
有好多唔同类型既野食
寿司都有唔少选择, 不过卖相唔多吸引, 试左少少, 一般
冻虾又系太冻, 无乜虾味
中式点心麻麻, 有 d 厚皮
热荤蟹钳太"鞋"
一口牛柳够淋好食
羊咖喱羊肉太 "un"
中式粉面无试, 因为都几易饱肚, 但见在场有不少人食
罗宋汤麻麻, 偏淡, 无咩味, 有酥皮汤, 不过无试
鸭胸我觉得麻麻, 有 d 太 un, 但屋企人话 ok
羊扒几好食, 唔太浓味, 无膻味
肉眼扒几好, 不过都几肥下, 一旧有三份一太肥食唔落
甜品有好多种, 卖相好吸引, 不过水准就一般般
唯独芒果果个几好食, 好浓芒果味, 好似真系食紧芒果咁
雪榚应该系 haagen dazs
有几只味, 可以就咁食, 或者拎去炒
不过屋企人话炒左反而无咁好食, 因为炒得唔"混", 而且雪榚一软, m&m一硬, 唔多夹
总括黎讲我觉得属于一般, 但以咁既价钱, 我觉得一分钱一分货, 应该要有返咁上下
所以我俾一个喊, 唔系因为佢难食, 而系唔多值
冻虾, 青口, 生蚝
各式甜品
串烧