餐厅: 燒肉男
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-02 1049 浏览
📌 烧肉男 - 将军澳唐德街9号将军澳中心1楼135号舖🗓(1/5) 星期一 ⏰ 中午12点左右 💈特式:约左几个朋友入将军澳踩单车,谂住先食饱饱烧肉再去做运动,上网做左功课见到将军澳中心有间开左无耐嘅烧肉店,另外佢仲有间分店系屯门,不过两间评价都系好坏参半,胜左佢地lunch时段做紧买一送一,所以都可以去试下。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢地餐厅有分A - E 5个不同级数嘅餐可以拣,但如果买一送一优惠就只限选择Set C 或 D,而且仲要4点前入座,优惠后就系$274 同$374再加正价加一,其实两个餐连埋加一都相差$120,而家等我同大家讲下🥩嘅味道先。尚 Set C $274 - 呢个set佢地标明有成122款食物可供选择,我就无仔细去数过。牛肉 - 一开始佢地会比一个9宫格嘅牛肉,份量就每人一片,当中得牛舌/牛颈脊/澳洲M6和牛比较好,但再加单时就明显比第一次已经差左,只有牛舌可以keep到个水准。海鲜 - 海鲜都有几款选择,例如帆立贝/蚝/虎虾/蚬,当中最好就系虎虾同蚝,但最大问题系d蚝上枱仲系急冻状态,如等佢解冻都需要一段时间。前菜 - 前菜我地就每款都有试
📌 烧肉男 - 将军澳唐德街9号将军澳中心1楼135号舖
🗓(1/5) 星期一 ⏰ 中午12点左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

前菜 - 前菜我地就每款都有试,真系款款都好出色好好食,例如个海蜇牛舌/带子裙边/海螺渍物都比一般日式放题店更好,对比起仲出色过餐厅主打嘅烧肉。

熟食 - 平时我就唔会叫熟食,但因为等d蚝解冻需时,所以就叫左几款熟食试试,质素都唔差,我就试左南蛮炸鸡/鸡软骨棒饺子/糖心蛋/吉列蟹钳/蚬肉味噌汤,几款都系合格以上水准。

甜品 - 我可以肯定,佢地嘅甜品系做得最好嘅一环,尤其是佢地个牛角窝夫,我地一行4人起码食左佢10件有多,仲有佢地其他甜品同雪榚都做到酒店嘅级数,完全无谂过一间烧肉店可以提供到咁高水准嘅甜品

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
饮品 : 饮品系自助形式,自行去雪柜拣选,有冷泡茶,普通罐装汽水/茶及纸包饮品,啤酒/清酒,仲有咖啡机,种类都几多。

🍽环境:餐厅环境就系一般烧肉放题店格局,抽气都做得唔错,唔会觉得餐厅有油烟味,个炉火力都正正常常,不过个烧烤网就系用薄身个只,痴肉得嚟又成日转嚟转去,好唔方便。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服务:店员服务就做得唔错,上菜速度快,无漏单,收碟亦好爽手,需要佢提供服务时都好快帮到手,亦会自动帮手换烧烤网。

💰💸价钱:而家买一送一为返每个人大约$330,系比出面嘅烧肉放题店平少少,但如果无左买一送一就唔抵食,坊间仲有好多更好嘅选择。

🐲💬总结:如果佢仲有做买一送一,我会因为佢嘅前菜/熟食/甜品再去帮衬,但佢两间分店都唔算就脚,所以就应该唔会特登去。

推荐指数:❤️❤️❤️❤️🤍
2023-05-01