2024-08-21
8月21 lunch time 时段独自在东涌揾野食, 系度食过唔同泰国菜,包括7楼good court附近果间,虽然装修都唔算特别靓,但胜在加埋一7x到8x食物都对得起价钱。今日决定试下4楼呢间装修靓靓泰国餐厅。环境真系舒服,咁谂住值得试下。Menu 到,例排都图片美丽,午餐价钱大部分系7x 以上另加一,午餐价钱我唔系好concern ,我成日都挂系嘴边呢句说话”最紧要食物对得起价钱”⋯⋯今次我比个名吸引左叫左炭烧排骨饭,叫左杯热啡8x几未加一。因为餐厅唔爆,食物到餐时间算快,一望果旧唔系叫排骨,果旧应该系猪肋条,如果系咁细旧又无肉既猪肋条我唔会叫,咬黎咬去根本无肉,我感觉上,佢连出面两旧甜酸排骨既肉份量都无,咁我就食埋其他周边饭呀,菜呀,呢d正常系基本啦。食完真系唔饱,即时系位到手机叫多个麦记餐食,落去2楼再食,用餐唔够半个钟就走左。埋单95蚊,食物绝对对唔起价钱。好多餐厅讲香港人返大陆呀,移民呀藉口多多,所以无生意,我可以话比你地听错哂,真正搞死餐厅既系你地自己。谂住悭成本就整细份d,价钱set 高d,再加一。其实凭咩加一呢?有咩服务比左我地值加一?我伏左一次咪唔再食啰,所以你咪
谂住悭成本就整细份d,价钱set 高d,再加一。
其实凭咩加一呢?有咩服务比左我地值加一?
我伏左一次咪唔再食啰,所以你咪无生意啰,你自己睇下其他食客有一半都系负评,今时今日仲系行以前条旧路既餐厅真系好快会执哂。
生意真系唔系咁做,今时今日食物一定要对得起价钱,我话既。