2023-07-10
今年朋友同我庆祝生日拣咗呢间餐厅,环境气氛好唔错,我哋坐喺一楼嘅位置,座位阔落,环境非常舒适😌店员会询问我哋系咪第一次嚟,之后介绍吓佢嘅餐牌,介绍得非常详细~呢度有个Tasting Menu,系可以试哂佢哋最signature嘅菜式,不过我哋今次就拣咗散叫😋叫完嘢食之后,店员就会放低面包,个酱带点蒜香牛油味,配返面包食都几好食😆前菜我哋嗌咗个Tuna tartare ($140),卖相真系好靓,下面有个类似虾片嘅脆饼装住啲吞拿鱼同埋牛油果,上面仲有啲蟹子,口感丰富,吞拿鱼亦都好新鲜,成个配搭非常Fresh,系一个好食嘅前菜😋之后就已经入到我哋嘅重点啦, Juicy lobster rice ($590)🦞本身一上到枱嘅时候已经闻到佢超香,捞匀佢嘅时候更加觉得佢嘅汁同饭已经融合埋一齐,饭嘅软硬度适中,啲汁劲香龙虾味,但系一啲都唔腥~系令人会一啖接一啖嘅龙虾饭☺️但令到我最惊喜嘅系只龙虾,好新鲜,仲有好多膏,啲龙虾肉非常弹牙,亦都大大嚿,劲鲜甜!好少食到呢啲餐厅嘅龙虾饭嘅龙虾系有酒店级水准,好好食🤤至于甜品方面,我哋嗌咗个Burnt basque cheesecake ($110),佢系圆形
至于甜品方面,我哋嗌咗个Burnt basque cheesecake ($110),佢系圆形细细个,上面铺咗啲蓝莓酱,中和返下面个芝士蛋糕嘅甜味,我觉得都属于正常水准~
总括嚟讲,我觉得呢间餐厅嘅环境好好,而庆祝生日嘅时候都有几位侍应出嚟唱生日歌,好有气氛,更值得一赞系个龙虾饭,真系一试难忘,绝对会想再嚟食🤤