2019-11-18
为庆祝肥表弟11岁生日,约埋呀猪妈一齐去缘聚西日餐厅食餐饱嘅🤗呢度放题依旧,款式多,有日式又有西式,仲有得打边炉添,CP值高,2人同行一人半价都几抵食。餐厅冷气非常够,打边炉的话就岩岩好。揾左个卡位坐,其实舒适阔落嘅,只系我地叫得太多野食,枱都唔够放,哈哈。不过店员好好,会不时过黎帮手收碟,听到我地有野未到,又主动追单,有礼貌又好殷勤,thank you❤入门口就有一排雪柜放满各式各样嘅饮品。而家餐厅用电话扫QRcode点餐,猪几喜欢,方便快捷🤗刺身正,好新鲜,点左三文鱼、甜虾、带子和象拔蚌等,三文鱼切得够厚身,入口鲜甜有鱼味。甜虾同带子新鲜肥美多肉,肉质结实弹牙,口感一流!金黄色嘅天妇罗,入口唔会感觉油腻,脆浆面层松化。热辣辣嘅蟹粥,俾呀猪妈食,粥底绵绵的,蟹味浓郁。浓汤煮蚬,蚬肉鲜甜,汤底带有酒香味,酒香扑鼻!蒜香牛柳粒,encore2次,牛柳份量十足,脂肪比例平均,外脆内软,牛味浓郁。黄金鸡软骨,外酥内脆嘅鸡软骨口感丰富,加上朴实简单嘅调味,减轻油腻感。汉堡扒,鸡扒同烧羊架,食落非常香口同入味,肉质嫩滑多汁,当中羊架烧得再金黄色,表弟爱上❤同呀猪妈一齐再黎一件。寿司有水准,份量
入门口就有一排雪柜放满各式各样嘅饮品。
而家餐厅用电话扫QRcode点餐,猪几喜欢,方便快捷🤗
金黄色嘅天妇罗,入口唔会感觉油腻,脆浆面层松化。
热辣辣嘅蟹粥,俾呀猪妈食,粥底绵绵的,蟹味浓郁。
浓汤煮蚬,蚬肉鲜甜,汤底带有酒香味,酒香扑鼻!
寿司有水准,份量细细件,咁就可以试多几款喇。
Order左几款,当中有鳗鱼、带子、蟹肉、火灸三文鱼寿司,卖相味道都唔错。
日式蟹皇翅,足料碗仔翅,热辣辣,正。
甜品选择多,甜品柜差唔多有十款,蛋糕,布甸,豆腐花,啫喱,各式各样都有。行多几步隔离就系雪糕雪条,仲有部雪糕机同爆谷机,表弟毕左一碗,我地食行倾下,又几好食,叫佢拎多碗😂另外可以点自家制海盐雪糕同焦糖牛奶雪糕,细细个喺猪嘅最爱。
走时经过有d cardboard for影相,生日影一张都几开心🥳