2021-09-22
挑剔的处女座又生日了😒 去咗间连佢都approve 嘅餐厅庆祝🥂 座位唔多但系坐得舒服,几有空间感。落单𠮶阵店员问我哋饮唔饮酒,原来九月生日送红酒/白酒一支,cheers🤪 先送上餐前面包,好松软而且配搭黑松露牛油超级香😍!餐汤系红绿豆忌廉汤,听到𠮶阵有吓亲但turned out 味道OK 奉行健康生活嘅我哋嗌咗V8田园沙律($128),惊喜发现有唔少无花果同牛油果,dressing 份量啱啱好,清新得嚟唔太漏🥳Mains 方面birthday boy 话一定要食烟三文鱼配千岛酱薄饼($138),好慷慨地每一块都有烟三文鱼,饼底又做得够薄😍重头戏系威灵顿牛柳($328),店员好nice 地上菜先俾我哋影相再帮我哋切,粉红色嘅牛柳加上浓郁嘅松露蓉固然冇得弹,惊喜嘅系连酥皮都干爽俐落,切开冇甩皮甩骨,仲食得出好香牛油味😋 不过呢个要等比较耐,想食嘅话最好一坐低就叫定🤫
V8田园沙律
烟三文鱼配千岛酱薄饼