波希米亚风餐厅Boholic 一直系长沙湾区最受欢迎cafe之一✨环境好 嘢食又唔错 我至钟意佢哋嘅甜品啊ꕥ 芝士焗澳洲薯皮朋友钟意食薯仔 所以拣咗呢款 本身我无乜期望 点知原来都几好食🥔虽然叫做薯皮 不过系薯仔嚟架 焗到脆脆地 可以连皮一齐食 面头有层好厚嘅芝士同脆脆嘅烟肉粒🥓食落好香 而且口感有层次ꕥ 美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨配洋葱圈猪肋骨好入味 而且好软稔 好易拆肉 食起嚟都好方便🐷酱汁调味啱啱好 醎中带甜 唔会太腻 有五件香脆洋葱圈🧅伴碟嘅除咗沙律酱 仲有两大件菠萝 酸酸甜甜 配埋一齐食好夹呀🍍ꕥ 泰式珍珠奶茶疏乎厘班戟到我至期待嘅甜品环节🥞泰式奶茶味其实唔会好甜 但就充满住𠮶种香味 最赞系疏乎厘班戟嘅蛋香味极香浓🥚令人有想追食嘅感觉呢度都几多特色饮品 点咗一杯特浓黑芝麻拿铁🖤黑蚊蚊之下 芝麻味好香而且好滑 朋友就点咗mocha 咖啡味比朱古力味重🍫

ꕥ 芝士焗澳洲薯皮
ꕥ 美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨配洋葱圈