2022-01-23 445 浏览
生日就梗系揾个理由食好西啦!不过而家疫情爆得好犀利,去旺区食o野又唔系好安全咁,始终人流太多啦。又想食得满意又想放心,自不然谂到柴门。上几次o黎到都遇唔倒牛柳,好回味,今次即管试吓有无得预留牛柳,店家好友善,愿意安排餐牌以外菜式,提一提大家,法式油封鸭腿都有得预留。汤系蘑菇汤,仲有面包同埋有橙汁o既春卷沙律。面包好软熟又实在,配上浓浓蘑菇味又够热o既蘑菇汤好出色。每次o黎呢度食沙律,除o左用料新鲜外,个 dressing 都系用生果造成,效果就系食落好清新唔会油腻(年纪大爱养身,放落肚要好味亦要对身体好)。主菜系阿根廷牛柳,有一段日子无食佢o既牛柳,无令我失望。油脂低但肉味重,而且亦都腍身唔会鞋,再加上个面有少少焦同脆身,加埋好好味,唔驶点汁都足够啦。Happy Bday to me~ 甜品我拣左辣椒朱古力饼,香浓朱古力配上一点辣,食多件都仲得。另外,屋企人今次嗌o左法式煎焗鲜鸭胸 跟 煎鸭肝,估唔到法国鸭胸可以咁多肉,而且好重肉味,唔知我以为食紧鹅呀。员工有礼充满笑容,除左环境舒服倾倒偈,食物好味(要持续保持质素唔系易事),员工服务亦佳,都好难唔做回头客。
生日就梗系揾个理由食好西啦!

前菜

阿根廷牛柳

甜品:辣椒朱古力饼

题外话/补充资料: 电话 / whatsapp 订位可以有 9 折优惠,呢个餐大概 $180 真系好抵,出面好难做到了。
2022-01-23
庆祝纪念
生日
前菜
阿根廷牛柳
甜品:辣椒朱古力饼
  • 法式煎焗鲜鸭胸 跟 煎鸭肝、牛柳