2018-02-21
我BB就黎生日啦⋯⋯我朋友就推介我去一间餐厅到同佢庆祝,佢话个气氛唔错,食物都唔错,仲系米芝莲推介嘅餐厅,好!我就book定位!上到去就见到米芝莲嘅证书环境真系唔错,好浪漫💕位于高层,可以望到维港!装修摆设都比较现代化👍🏻很时尚!员工服务好好,有礼貌,又会介绍下食物,不停地更换餐具同refill 水叫左个二人Set,重点介绍下我好喜欢嘅食物先!Hokkaido scallop carpaccio :这个前菜带子好新鲜好鲜甜,配上旁边的配菜牛油果同蕃茄,好开胃Porcini Mushroom Bisque :餐汤好浓厚嘅菇菌味,味道唔错,好喜欢浓烈的汤Goal Grilled Aged US Prime Rib-Eye-Steak :我BB最爱食五成熟嘅牛扒,五成熟真系刚刚好😋肉质好有口感,我觉得就咁食都已经好好味,配上又是带一种口感,我BB话食过咁多牛扒,呢个都算系几好味Penthouse Mini Dessert Platter :我好喜欢Brownie ,因为好浓厚朱古力味!有我男朋友中意嘅New York cheese cake !好香滑嘅芒果味牛奶布甸!好香杂莓嘅cake!多重
上到去就见到米芝莲嘅证书
叫左个二人Set,重点介绍下我好喜欢嘅食物先!
Hokkaido scallop carpaccio :
Porcini Mushroom Bisque :
餐汤好浓厚嘅菇菌味,味道唔错,好喜欢浓烈的汤
我好喜欢Brownie ,因为好浓厚朱古力味!
好香滑嘅芒果味牛奶布甸!
好香杂莓嘅cake!
多重享受,好满足啊!
米芝莲推介嘅食府真心唔错👍🏻