2008-07-14 32 浏览
旧同事为帮我庆祝生日, 特别推介水车屋的放提, 因为佢话极好食。一坐底先黎一轮鱼生, 好新鲜, 带子虽然细粒左少少, 但胜左够鲜甜; 甜虾也是一样, 非常甜美, 不过要自己除壳就麻烦左少少; 其余的鱼生都非常好。天妇罗蕃薯&带子都好好味。烧物其实都几好食, 不过上碟时冇隔油, 所以净好多油在碟上, 都系少食为妙。除了送的海胆手卷&火焰牛肉寿司之外, 我地一粒寿司都冇叫过, 因为实在太多野食啦!美中不足的, 有两个地方: 1) 唔知系唔系太多野做, 所有waiter都面黑黑, 同埋虽然讲到明只限两个钟, 如果冇人等位, 都唔洗要人一食完就要走, 坐多几个字, 休息一下都可以呱, 个经理见我地坐左10几分钟仲未走, 即刻好严肃话: 你地个buffet时间已经完左架啦!2) 2人只可坐bar枱, 如果可以坐普遍枱就好了。

天妇罗蕃薯&带子都好好味。

美中不足的, 有两个地方:
2) 2人只可坐bar枱, 如果可以坐普遍枱就好了。