2016-04-25
今年生日屋企人请我去Cham 食,之前睇其他食评写唔错,所以都几期待下,咁岩佢又做紧promotion。佢个环境好舒服好有气氛,睇住个维港夜景同屋企人摸住酒杯食饭,倾计,个画面,谂起都觉得正。有专人serve你,成个感觉简直一流!每道菜都系一道道咁上,唔会话搞到食唔切啲野冻晒。今晚前菜有法国蚝,鲜甜,有种好香既海水味,齿𣍰留香,配白酒,正!餐汤系龙虾忌廉汤,味道香滑浓郁。之后有黑松露带子,烟肉肠同火腿卷。饭方面我拣左海鲜意大利饭,几好食,啲饭软硬度同湿度岩岩好。主菜有鹅肝安格斯,我叫左5成,但好多翻来熟左小小。个鹅肝打破左我对鹅肝个睇法,甘香可口,从此令我爱上食鹅肝。配埋香草磨菇汁,无得弹!最后系姜蛋挞做甜品,呢个配搭好正,系个皮厚左小小姐。食到最后,上晒餐饮之后,餐厅为我同我妹准备左生日蛋糕,Tiramisu,卖相好得,味道不过不失,口感就一般般。今晚系难忘既!
,唔会话搞到食唔切啲野冻晒。
般般。今晚系难忘既!