2023-05-04
长辈过生日,揾到哩间新开系铜锣湾食通天嘅上海菜,之前element店十里湘荟经常帮衬。环境装修古典同现代结合,卡座好多,私密度唔错,几适合倾计。服务体验贴心,晚市都会帮手换碟加水,问下我地对食物嘅意见。香烤脆皮鸡 5+3!!!/5星,如果满分系5星,我愿意卑佢8星,真系太惊喜。外皮超级脆,肉维持嫩滑多汁。餐饭食到最后,冻左依然系脆皮。干烧石锅北海道带子 4.5/5星,带子劲大粒,又豪气卑好多粒,烧得好入味。刺参花胶小米粥 5/5星, 为寿星婆婆特别准备,好适合老人家,料丰富实在,每一啖都可以食到小米同海参花胶mix,虾好多只。最后甜品系姜汁卵石汤圆 5/5星,食汤圆过生日都几特别,巨大粒,奶黄馅,一咬就流出黎,姜汁十分够香。屋企人食得好开心,会再帮衬,适合同人慢慢食饭倾野,食物服务都好岩我。