见到呢间新开嘅生煎包, 招牌仲系用红纸遮住, 已经人来人往, 不断有食客入内进餐, 我地都好想试下😻🔹招牌生煎包, 蟹黄生煎包既然黎到, 生煎包又咁signature, 一于两款都试下😛招牌生煎包的外皮薄而脆, 一咬系会喷汁的😂😂😂要好小心食🤣非常juicy得很, 食落爆汁有层次, 招牌里面系新鲜猪肉, 蟹黄里面蟹粉, 两者味道都超级夹, 生煎包果然系招牌菜, 必食😋😋😋💯🔹上海排骨菜饭排骨外皮煎到好酥脆, 里面依然保持软嫩的肉质, 味道够咸香, 加土埋菜饭嘅香气, 更有嚼劲👍🔹生炸鸡扒汤面香脆嘅炸鸡扒, 鲜美而浓郁嘅汤汁, 弹牙嘅面条, 温饱又满足嘅感觉🔹鲜鸡汤小云吞(12粒)鲜鸡汤系核心主角呀🫨🫨🫨充满鸡肉的鲜香味道, 小云吞皮薄而有弹性, 包裹著鲜嫩的鸡肉馅料, 充满了咬劲, 为左饮呢个汤, 好值得叫黎食😍🤤🤤🔹手工豆沙窝饼精致又小巧嘅甜点, 每一口都能品尝到豆沙嘅香甜和滑顺, 质地松脆, 食落吃起来口感轻盈而不油腻🥛豆浆微温, 好香黄豆味, 入口顺滑无渣👍

🔹招牌生煎包, 蟹黄生煎包

🔹上海排骨菜饭

🔹生炸鸡扒汤面

🔹鲜鸡汤小云吞(12粒)

🔹手工豆沙窝饼

🥛豆浆微温, 好香黄豆味, 入口顺滑无渣👍