2023-05-24
母亲节果排同妈子游匀港九带佢食好西,有日喺网上见呢间餐厅做紧消费券优惠,食两个套餐有澳洲龙虾、日本象拔蚌或清酒送几抵噃,我以前都嚟过食物水准有返咁上下,立即订位同妈咪撑枱脚 Seasonal Appetizer 季节前菜> 萤光鱿鱼嚟自富山县,底层有京都汤叶(腐皮),妈咪第一次食、佢嘅评语话鱿鱼仔味道似蛋黄咁甘香、啲肉弹牙捞埋三文鱼籽和鲜腐皮、味道清鲜Seasonal Sashimi 季节刺身> 3款刺身系油甘鱼/金目鲷/中拖罗、入口丰美鲜甜Seasonal Soup季节吸物> 对比午市时我饮过的鱼汤、呢碗加咗鲜淮山块味道更为清润浓厚,奶白色的汤水又香又滑、妈妈同我都钟意饮King Prawn野生大虎虾> 师傅把大虾用牛油煎至香脆肉爽、几好Cod Fish 香煎银鳕鱼> 摆盘比较有心思,将煎到金啡色的香脆鱼皮拆下直插于鱼中央,趁热食鱼皮咯咯脆,鳕鱼肉细腻嫩滑South Africa Abalone 南非鲍鱼> 师傅比我哋睇鲍鱼真身系非常生猛两头拧起势咁郁!因为新鲜、烧好后不用多加调味已食到原始真味、鲍鱼鲜弹肉香US Prime Beef
Seasonal Appetizer
Seasonal Soup
季节吸物
King Prawn
野生大虎虾
> 师傅把大虾用牛油煎至香脆肉爽、几好
Cod Fish
香煎银鳕鱼
South Africa Abalone
南非鲍鱼
US Prime Beef
美国顶级牛肉
> 同妈妈讲我每次都钟意将牛肉夹炸蒜片一齐食零舍香口,佢试过都好认同。旁边的醋汁洋葱沙律不能错过、酸甜清爽又解腻
Sakura Ebi Fried Rice with Vegetables
鹿儿岛樱花虾炒饭配炒什菜
> 食过多种铁板肉类系要有啲饭落肚,妈咪话樱花虾炒饭和什菜煎炒得几干身
Ice Cream
日式雪糕
> 浓郁不涩的抹茶雪糕几香奶味,幼滑具淡茶香