2022-11-27
今个weekend 初次到访欧陆蓝白小屋,西营盘用心小店。呢度位置喺水街,餐厅门口可以泊车,小店虽然睇落细细间,但系入边座位都好宽敞坐得好舒服唔想走。巴马火腿 水牛芝士 蜜瓜 $138 唔使食,净系睇都觉得好靓好开心。个presentation 靓到Dom 一声!咸香的Parma ham 配搭口感柔软的芝士和香甜的蜜瓜 蕃茄牛肉杂菜汤 (in lunch set ) 餐汤摆碟都好靓!呢个蕃茄牛肉汤有好多牛肉碎,牛肉同蕃茄味香浓焦糖菠萝鸡扒汉堡 $178菠萝酸酸甜甜,配搭鸡扒 ,一口咬落去啲酱汁juicy 到吱晒出嚟法式芝士蘑菇焗龙虾意大利饭 $268呢个risotto 超级好食,芝士蘑菇味好浓 ,整个饭嘅感觉好rich & creamy,配搭龙虾肉,简直系100 分杂莓意大利奶冻 $68 唔系讲笑,平时唔系咁钟意食甜品嘅我,食过其他餐厅嘅panna cotta,通常净系会试一啖。但系呢度呢个奶冻真系好好味。表面有大量杂莓,朱古力碎碎,莓酱 ,口感超正!下次都想来试吓佢哋好靓嘅苹果批同埋海胆意粉!
巴马火腿 水牛芝士 蜜瓜 $138
蕃茄牛肉杂菜汤 (in lunch set )
焦糖菠萝鸡扒汉堡 $178
法式芝士蘑菇焗龙虾意大利饭 $268
杂莓意大利奶冻 $68
下次都想来试吓佢哋好靓嘅苹果批同埋海胆意粉!