2018-07-15 89 浏览
难得返大埔留宿,就同大埔老友食个便饭顺便庆祝生日,今次有惊喜呀!出发前睇下食评见价都好高,都有期望去食架~但无失望㖞。我地六点就到左做第一枱客,初初安排左我地坐近厨房的位置,野食一到就好多蚊仔....跟住店员都好有心地帮我地调位,太有heart喇!早到就唔驶等位(闲日)大概七点未够已经坐满晒,七点半到的话已经要等6-8张枱喇,价钱唔算好贵、食物质素高、店员友善、上菜快,无限时、唔会赶人走。由于招牌菠萝炒饭配虎虾太强劲的关系,我见到每枱两位以上都系must order,味道系有惊喜,劲多提子干,菠萝又够清甜~食完成餐饭都唔会好口干,个青咖喱都好味~我杯椰子十胜红豆冰条都好正,真系成支红豆雪条插落去架,食得好开心!系绝对会encore的店子,住附近的都值得早啲去食㖞。

泰式柚子沙律
椰子十胜红豆冰条