2018-11-08
见友人系太古返工,等佢放工我地就约左系北角食野。我地想食清D,见面书有"无肉食"既推介,见素食点自助餐呢? 所以今次就去呢间!无肉食系6点开,我地就约左6点,系要俾左钱先。有别于其他餐厅,呢间既装修同气氛好有艺术感,好多幅大画挂系墙,但同时又好简洁。食物区系餐厅既中间位,放低袋就迫不及待去拎野。今次真系大开眼界,对于素食。老实讲,我本身谂应该都系菜呀,斋烧鹅个D好寺庙式既素食。唔知原来素食可以咁多种类,有热有冷,有煮有炸。D食物系好高质,有菜有饭有面,仲有汤。仲要员工间不时都放出新菜式,好令人惊喜。我同友人都refill左好几次我特别推介1. 酱油茄子2. 麻辣薯仔丝3. 炸麻糬!!!!呢个超好食仲有店内有多种健康饮品任饮,十分推介梅子洛神花!我和友人每人至少饮左三杯。本来我仲停留系天仁茗茶个杯甜甜既洛神花茶,但饮左呢杯之后发现洛神花本来既味道。斟第一杯拎返位,个气味我同友人讲笑系"健康既味道",因为苦苦既中药味,头个几啖有种中伏既感觉,但系!再饮落有种甘味,系好舒服,再加上暖暖的,好岩女仔既养生饮品呀~
无肉食系6点开,我地就约左6点,系要俾左钱先。
食物区系餐厅既中间位,放低袋就迫不及待去拎野。
今次真系大开眼界,对于素食。
老实讲,我本身谂应该都系菜呀,斋烧鹅个D好寺庙式既素食。
唔知原来素食可以咁多种类,有热有冷,有煮有炸。
D食物系好高质,有菜有饭有面,仲有汤。
仲要员工间不时都放出新菜式,好令人惊喜。
我同友人都refill左好几次
我特别推介