2020-02-27
今天安排提早收工,喺湾仔附近行逛一会便收到老友记电话都喺附近, 即兴就喺附近食个tea。喺船街行到上去皇后大道东, 沿途都有好多特色食肆, 本地特色小店, 感觉颇优闲~餐厅地方唔太大, 其中一角系 小型吧台, 特色嘅墙壁, 七,八十年代唱片封套作装饰。店家招牌主打当然系各式各样唔同做法嘅鸡翼。 主要分干身(dry rub) 和湿身(saucy) 的。款款都好想试~ 『黑芝麻海鲜蜂蜜』酒满粒粒黑芝麻, 混入海鲜味酱料, 加上蜂蜜, 唔会过甜又够滋润, 味道丰富, 所有鸡翼选用法国鸡翼, 酱汁亦冇盖过鸡肉本身嘅鲜味!👍 另一款选了『 黑椒柠檬』 干身嘅做法, 热辣辣炸起, 外皮一啲都唔干唔油腻, 好厉害! 鸡皮部分已经好入味, 醒神嘅柠檬酸再加咸咸哋嘅黑椒, 冲击味蕾之余更令你吃不停口! 佩服咬落之后鸡翼还有肉汁, 店员都话经过反覆尝试,找出最好的制作方法以达到最佳效果!赞!一路食脑里面仲好想试其他款式~ 因为做得太美味啦!Lemonade 味道清新, 配滋味嘅鸡翼一流!午餐原来也很抵食😋还有多款酱汁可供选择。 睇嚟我要试一次鸡翼放题才可一尝心愿~❤️❤️
款款都好想试~
黑芝麻海鲜蜂蜜
『黑芝麻海鲜蜂蜜』
黑椒柠檬
一路食脑里面仲好想试其他款式~ 因为做得太美味啦!
Lemonade
味道清新, 配滋味嘅鸡翼一流!
午餐原来也很抵食😋