2023-03-03
☙ 𝟯 𝗖𝗥𝗘𝗣𝗘𝘀 ❧米纸介绍过的可丽饼外卖店由两夫妇亲自经营,即叫即整✨可以透过玻璃窗睇住店主整,仲有超过𝟮𝟬款咸、甜可丽饼选择,无论想当甜品定饱肚主餐都冇问题🤣饼皮用上日本面粉,非常薄身,内馅好丰富,配上忌廉亦唔觉得滞,仲要价钱亲民,难怪当日见到好多街坊、学生帮衬🤭࿐🍵抹茶红豆白玉 $𝟰𝟴𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲外皮加入抹茶粉,质地软熟,内馅配上原味及抹茶𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺,食落抹茶味更浓郁,茶味香但唔系带回甘𠮶种😗加上绝配的微甜红豆馅及烟韧白玉,令口感更丰富,几喜欢面层的菠萝果干,大大提升颜值✨🌹玫瑰荔枝 $𝟰𝟴有惊喜,以前一直以为𝗰𝗿𝗲𝗽𝗲得𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺会好滞,但呢个完全唔会!玫瑰味好突出,配上荔枝味道清新,淡淡香味反而减低整体饱滞感,不过食到底层玫瑰味较少,如果可以更平均分布会更好🫰🏻🍹热情果梳打 $𝟯𝟬 (套餐减$𝟭𝟬)香浓热情果味唔会太甜、太假,酸酸地用嚟送可丽饼啱啱好🫱🏻🫲🏼
࿐
玫瑰荔枝
🍵抹茶红豆白玉 $𝟰𝟴
抹茶红豆白玉
🌹玫瑰荔枝 $𝟰𝟴
🍹热情果梳打 $𝟯𝟬 (套餐减$𝟭𝟬)