2023-03-16 698 浏览
夜晚咁岩在附近行,朋友推介返工去开的午市餐厅。店舖环境舒适干净,吧枱可以好chic咁望街景,店舖细细有𠮶种台湾自家小店Cafe的感觉。老板好nice好热情,介绍餐牌时亦讲:「我哋夜晚好freestyle㗎,你想食咩可以话我知」于是,我哋点左朋友好推介嘅午市日式炒意粉同埋个款西汤😂另外加咗个西京鱼同咸蛋黄薯条特别order 南瓜汤南瓜蓉的感觉好明显,加咗忌廉又香又滑,有惊喜。好想再添一碗。咸蛋黄薯条 $55好香唔会太咸,薯条唔会炸到到好硬每条薯条都均匀地沾满了咸蛋黄,唔会有啲多啲少啲。老板话 钟意嘅下次可以黄金炸鸡 炸鱿鱼都得㗎厨师意粉,可自选酱同海鲜 $118我地拣咗带子配日式炒意粉2粒大带子煎得嫩口,意粉带少少日式酱油的咸味同甜味西京鱼 $88有少少脆口,味道唔会太浓,跟咗少少椰菜丝同沙律酱系旁边,刚好解咗西京鱼的油腻老板会时不时走埋嚟问你啲嘢啱唔啱食,亦会推荐下次过嚟可以试下依样个样,或者你比idea我都得!对自己的食物咁有信心,对自己的舖头充满热情,令客人都食得开心。依种真挚系香港买少见少。唯一的建议系,上菜时间可以调整一下。当日食完意粉先上鱼同薯条,即小食最后先上,饱饱滞滞先食
夜晚咁岩在附近行,朋友推介返工去开的午市餐厅。

老板好nice好热情,介绍餐牌时亦讲
:「我哋夜晚好freestyle㗎,你想食咩可以话我知」

于是,我哋点左朋友好推介嘅午市日式炒意粉同埋个款西汤😂
另外加咗个西京鱼同咸蛋黄薯条

特别order 南瓜汤

咸蛋黄薯条 $55
好香唔会太咸,薯条唔会炸到到好硬
每条薯条都均匀地沾满了咸蛋黄,唔会有啲多啲少啲。
老板话 钟意嘅下次可以黄金炸鸡 炸鱿鱼都得㗎

厨师意粉,可自选酱同海鲜 $118
我地拣咗带子配日式炒意粉
2粒大带子煎得嫩口,意粉带少少日式酱油的咸味同甜味

西京鱼 $88

唯一的建议系,上菜时间可以调整一下。当日食完意粉先上鱼同薯条,即小食最后先上,饱饱滞滞先食炸薯条,食到一半就有啲腻,有点可惜。
2023-03-15
  • 咸蛋黄薯条