2019-12-22
喺上环想食车仔面🍜 唔知点拣好? 🤔黎「拣得啱」就对了🤗-自己一向觉得🔸猪大肠🔸萝卜🔸猪红🔸系车仔面好唔好食嘅指标💪🏻讲左结论先, 总括而言「拣得啱」无论喺汤底定𩠌方面都十分唔错同十分用心, 男友都话我拣得岩☺️我地✌🏻个人叫左2️⃣碗面2️⃣个小食2️⃣个饮品~~-💁🏻♀️麻辣小锅米线 汤底配料已经有大豆芽、芫茜、辣椒干、芝麻, 味道香浓, 愈食愈麻🤤如果想挑战一下自己嘅味蕾, 可以叫特辣🌶🌶🌶我叫左个「两只靓花」🤪其实系猪大肠➕萝卜, 我仲加左午餐肉~~🐷猪大肠嘅肥度适中, 萝卜够林又入味👍🏻午餐肉十分有诚意, 原块午餐肉微微煎过更香~~-💁🏻♀️4️⃣𩠌油面猪红➕牛腩条➕猪大肠➕黑松露鸡肉水饺猪红又滑又入味, 必试💯🥟黑松露鸡肉水饺够特别, 十分重黑松露味🤤汤底拣左加卤水汁, 够味之余又唔会好咸👍🏻-🥂千杯不醉鸡翼⚠️推介⚠️ 平时食醉鸡好多时系冷盘, 依个鸡翼系有温度嘅💕加上我好钟意食鸡翼, 佢嘅鸡翼仲要肥嘟嘟好滑😋-🌶麻辣鸭血如果唔想食成碗麻辣米线, 但又想过下麻辣瘾, 你可以叫依个麻辣鸭血, 一样好够味😙-
黎「拣得啱」就对了🤗
我地✌🏻个人叫左2️⃣碗面2️⃣个小食2️⃣个饮品~~
💁🏻♀️麻辣小锅米线
如果想挑战一下自己嘅味蕾, 可以叫特辣🌶🌶🌶
我叫左个「两只靓花」🤪
其实系猪大肠➕萝卜, 我仲加左午餐肉~~
🐷猪大肠嘅肥度适中, 萝卜够林又入味👍🏻
午餐肉十分有诚意, 原块午餐肉微微煎过更香~~
💁🏻♀️4️⃣𩠌油面
猪红➕牛腩条➕猪大肠➕黑松露鸡肉水饺
猪红又滑又入味, 必试💯
🥟黑松露鸡肉水饺够特别, 十分重黑松露味🤤
汤底拣左加卤水汁, 够味之余又唔会好咸👍🏻
🥂千杯不醉鸡翼
加上我好钟意食鸡翼, 佢嘅鸡翼仲要肥嘟嘟好滑😋
🌶麻辣鸭血