2021-04-14 598 浏览
今日系尖沙咀收工之后想揾间餐厅打边炉,见到哩间餐厅比较近,而且好似几有特色,所以就入去试下。餐厅系行80年代怀旧香港风格,重现左好多旧时香港既场景,好岩打卡影相📸️酱料就需要行去出面拎,餐牌上面都有好多火锅配料可以选择。🎈樱花虾沙嗲汤底🥣 $138🦐虾味好浓郁,味香微辣,唔会太咸,仲有好浓既花生味,好适合配肉类食物,超入味。🎈小食:炸乳鸽 $68乳鸽外皮劲香脆,肉质嫩滑,另外配有淮盐同酱料,加上少少淮盐一齐食系我觉得最好食既食法😋🎈猪润 $68猪润好大块同新鲜,颜色鲜红。🎈莴笋 $38莴笋爽脆清甜,吸收晒汤汁既味道,就算唔小心煮耐左都仍然保持爽脆。🎈蜂巢豆腐 $28哩个豆腐最正系索晒啲汤汁,所以食落去一啲都唔会干,而且大大旧,有口感。🎈阿肥牛皇拼盘(黑柏叶、手切肥牛、安格斯牛肉,谷饲牛柳粒)$388哩个系超正推介👍🏻-黑柏叶好大块,煮完都唔会缩太多水,爽口弹牙,够新鲜,而且黑柏叶冇漂白过,够天然。-手切肥牛厚切,牛味好浓,手切既关系会更有咬口,比较少脂肪。-谷饲牛柳粒牛味最浓,最有牛香,食落劲似烧肉既牛肉粒同日本居酒屋既串烧牛肉,有少少入口半溶,值得推介。-安格斯牛肉牛肉纹理好靓,系雪花

酱料就需要行去出面拎,餐牌上面都有好多火锅配料可以选择。

🎈樱花虾沙嗲汤底🥣 $138

🎈小食:炸乳鸽 $68

🎈猪润 $68
猪润好大块同新鲜,颜色鲜红。

🎈莴笋 $38

🎈蜂巢豆腐 $28

哩个系超正推介👍🏻

-黑柏叶

-手切肥牛
厚切,牛味好浓,手切既关系会更有咬口,比较少脂肪。

-谷饲牛柳粒

-安格斯牛肉
牛肉纹理好靓,系雪花纹,油脂比较重,而且肉质鲜嫩,又系劲好食。

🎈手打虾丸 $48
虾丸鲜味十足,爽滑弹牙,丸内有虾肉。

🌟除左茶位、酱料、小食、牛肉之外,其他食物全部都做紧六折!

整体黎讲,哩间餐厅既食材真系非常新鲜,而且餐厅环境有特色,仲要播住啲怀旧金曲,都真系几有feel,如果想打高质边炉既话,真系可以试下。