2015-06-03
公司阿头请食饭, 当然唔可以求其揾个地方啦有识食同事介绍美味厨. 其实之前食过, 不过好多年前啦.今次巴闭呀, 包左间房, 有专人服侍. 点菜时都有专人帮忙介绍. 不过就好hard sell 条鱼啰. 我地都点左D海鲜, 有象拔蚌,圣子同虾, 不过专人好想我地食鱼. 问晒我地咁多个要唔要叫条鱼. 今次无影太多相, 话晒都系同阿头食饭, 唔想太大乡里咁.汤底. 超夸张, 每锅三拼第一锅: 牛尾+沙嗲+苹果雪耳汤第二锅: Cappuccino 冬阴公+麻辣+海蚬汤象拔蚌刺身 - 份量唔多 (有两碟依个size), 新鲜, 有D贵 圣子皇 - 好新鲜, 不过阿专人帮我地D圣子放入个沙嗲汤 .. 好彩我地即刻攞返起另外仲有好多野食, 都几好味. 唔知系咪有新鲜海鲜做对比, 个贵花蚌淡而无味, 得个爽字唔知系我地太肚饿, 定系专人赶下场. 佢不停帮我地煮, 我地又不停咁食. 坐左唔够一个钟, 全台既野清晒. 仲要上埋糖水.五千几蚊食一粒钟 (人均六百几), 值唔值你话呢.
有识食同事介绍美味厨. 其实之前食过, 不过好多年前啦.
今次巴闭呀, 包左间房, 有专人服侍.
今次无影太多相, 话晒都系同阿头食饭, 唔想太大乡里咁.
汤底. 超夸张, 每锅三拼
第一锅: 牛尾+沙嗲+苹果雪耳汤
火锅汤底
火锅汤底
象拔蚌刺身
圣子皇
五千几蚊食一粒钟 (人均六百几), 值唔值你话呢.
题外话/补充资料:
唔系公司食饭, 我会觉得都既贵啰. 我地无饮酒精类饮品.