2019-06-19
🙆🏻♀️🙆🏻♀️唔知有无人有同感成日出到街都唔知食乜,系咁㩒IG睇下有乜,见到哩间楼上cafe好多好评,所以一于去试下……-☆ 德国咸猪手 HKD$228店员诚意推介叫哩款,果然无介绍错!上碟后淋上油再用火枪烧一烧,熊熊烈火十分澎湃😲😛 之后店员会帮手切开一旧旧,很贴心💕 烧过后既猪手皮好香脆,有少少似食紧烧猪皮咁👍肉质鲜嫩有弹性,肉腌过所以咸咸地,唔洗沾酱食都已经好够味,加上份量超多,性价比极高。-☆ 软壳蟹肉酱千层面 HKD$148软壳蟹好大只,炸得好香口,摆左一阵子都无变腍👍 肉酱用左牛肉喺整,个人觉得用牛肉系零舍好味,蕃茄酱唔会好酸,味道啱啱好。而千层面焗得十分软腍,配上开胃酱汁,食完一啖又一啖🤗🤤-☆ 黑松露,烟火腿,芝士多士 HKD$78食到黑松露味嘅,但再浓啲会开心啲。配料除烟火腿及芝士外,仲有我至爱既菇菇🤩 酱汁似少少酸忌廉味,每一啖都爆多菇菇,加上芝士超级拉丝,口感同视觉都十分丰富👍👍-☆ 斑兰朱古力 HKD$56好靓既一杯饮品,上面有色彩缤纷既珠珠同绵花糖,即刻相机食先🤣 好香斑兰味,朱古力亦唔太甜,女士们饮完一定会好开心🤗💕 另外朋友叫左杯热情果薄荷香橙梳
☆ 德国咸猪手 HKD$228
☆ 软壳蟹肉酱千层面 HKD$148
☆ 黑松露,烟火腿,芝士多士 HKD$78
☆ 斑兰朱古力 HKD$56
好靓既一杯饮品,上面有色彩缤纷既珠珠同绵花糖,即刻相机食先🤣 好香斑兰味,朱古力亦唔太甜,女士们饮完一定会好开心🤗💕 另外朋友叫左杯热情果薄荷香橙梳打,好揼本用咗半个热情果,味道酸酸地并带微微薄荷香味,亦是一个不错之选择。
总括而言,系一间不错值得回妨既小店。不论食物或外观都做得很用心,绝对值得支持👏👏