2024-05-13 445 浏览
好朋友今日带左我去尖沙咀食晚餐,话试过呢间野玩田店有惊喜,令我满心期待😍去到感觉店内系大自然风,见到有一个个箱,原来系店主自己种植系比餐厅某啲食材,好有心思呢🥢小食拼盘(咸蛋淮山、炸胡椒虾及鱿鱼脆条、芝士蘑菇酿鸡翼、牛油果粒蛋黄酱酥盒及自家制手工煎蟹饼)小食拼盘好长一碟,睇见都好有食欲,每一款炸嘅食物都好香脆够热,其中我最喜欢咸蛋淮山同芝士蘑菇酿鸡翼,咸蛋淮山被满满嘅真咸蛋黄包住,入面包住嘅系爽口淮山,所以冇咁多罪恶感😆而芝士蘑菇酿鸡翼一啖咬落去食到芝士同时食到鸡肉同蘑菇,口感丰富好够味,同朋友一人一件岩岩好💯🥢野玩火凤凰(酒酿三黄鸡)三黄鸡上菜我同朋友都哗左声,因为只三黄鸡好大只呀!店员会淋啲白兰地上去再点火,真系好岩我钟意打卡影相,之后店员会帮忙将鸡分件,三黄鸡油脂分布均匀,鸡肉鲜嫩多汁,充满鸡油香,而且份量真系好多,我同朋友食到要打包😆🥢泰式冬阴功海鲜裸麦包好喜欢冬阴功+ 裸麦包呢个配搭,卖相好睇,冬阴功好香,够酸又有椰奶香,仲有啲香茅,好足料,点住麦包食超正,而入面嘅海鲜样样都大大粒,好鲜😋🥢冰糖陈皮炖无花果好喜欢呢款自家制饮品,饮落好滋润甜度又刚好💯🥢薏米三色藜麦米水味道清清

🥢小食拼盘

🥢野玩火凤凰(酒酿三黄鸡)

🥢泰式冬阴功海鲜裸麦包

🥢冰糖陈皮炖无花果
好喜欢呢款自家制饮品,饮落好滋润甜度又刚好💯
🥢薏米三色藜麦米水
味道清清地,因为佢系无糖架,有淡淡嘅薏米味道👍🏻
  • 小食拼盘
  • 野玩火凤凰