2018-07-20
呢个店舖平时做开晚市火锅,最近做埋午市主打牛肉面,大围呢到餐厅最多,而且佢位置唔太近地铁站,等我试下佢如何先😋午市去到见到有啲西装人士食嘢,但大围无office,我估系地产或者银行放lunch嚟食,对于有番工人士嚟食,感觉起码一定唔差先!芝士红烧牛肉面第一次食有芝士嘅红烧牛肉面,啲芝士系舖满哂成个面,汤面嘅热力令到芝士溶晒痴咗系啲牛肉上面,所以之后每一啖牛肉都充满芝士🤤 面质正常,汤底淡淡的带肉嘅鲜味,唔会好浓好咸咖哩牛筋腩朋友试呢款嘢食,配饭嘅,呢款𩠌菜平时茶餐厅都有得食,但呢到牛筋腩都煮到松同易咬,咖哩味道香浓不会腻,朋友觉得呢款比得上芝士红烧牛肉面~菊花桂圆露装修以怀旧为主,入面放咗一啲旧式餐厅嘅物品,例如竹筲箕、水壸、瓦煲等等,全新嘅装修配合旧时用品,感觉似系由现代进入咗时光隧道,回到七、八十年代。呢到午餐价钱相宜,如果款式再多啲相信一定更多客人帮衬🤤
芝士红烧牛肉面
咖哩牛筋腩