餐厅: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
资讯:

男朋友话今日要同我来一转港岛美食之旅,第三站系铜锣湾嘅德国餐厅“帝乐”,今次佢有私心,想我陪佢食佢钟意嘅猪手😮‍💨⭐️Grapevine入面有gin, peach liquor, grape syrup, lime juice,杯饮品酒味唔重,桃味、提子味、青柠味配合得啱啱好,好啱我口味😋⭐️Berry Party有mixed berry syrup, cranberry juice, lime juice,虽然3样酸嘅野放埋一齐,但系男朋友话个配搭几好㖞⭐️凯撒沙律配烟三文鱼、牛油果及香草榄油酱 除左有烟三文鱼、牛油果,佢嘅菜底应该系苦白菜,仲有d车厘茄、脆面包粒、芝士碎,配埋香草榄油酱,望落颜色好靓,食落又好味、又健康😋 ⭐匈牙利牛肉浓汤罗宋汤底,入面有薯仔、蕃茄、洋葱、牛尾,好味🤤⭐️脆皮烧猪肘配酸椰菜及脆薯角令我对猪手改观🤣佢嘅咸香味啱啱好,个皮烤得香脆,d肉又唔会好硬,食落又唔会觉得好肥腻,每枱都有放一壶芥末酱,好夹,加埋酸椰菜一齐食,又系另一番风味,伴碟嘅薯角香脆,正😍

⭐️Grapevine

⭐️Berry Party

⭐️凯撒沙律配烟三文鱼、牛油果及香草榄油酱

⭐匈牙利牛肉浓汤
罗宋汤底,入面有薯仔、蕃茄、洋葱、牛尾,好味🤤

⭐️脆皮烧猪肘配酸椰菜及脆薯角

2024-09-14