2024-06-30
见附近开咗新商场专程长假过嚟呢边行吓已经10几年冇嚟过鸭脷洲呢边印象呢边好多屋邨但原来都有好多好嘢食.今日就去陈新记试吓佢个一口西多士一出利东站直行就见到熟食中心搭䢂上一楼已经有几间食肆 记得唔好乱坐啊🤭假期午餐时间到全场都几多人去帮衬,最聪明嘅做法就系去到陈新记同佢讲几多位,之后佢哋就会帮你手揾位或者唔好彩嘅就要等位啦😆.其实本身有几样嘢都好想食但因为我哋又来一个美食之旅,怕食唔晒😆,只好精挑细选一下拣咗以下三样食物👇🏻🐟鱼蛋河$38🧈一口西多士$37🥟招牌炸三宝$80🥤可乐$10一落完单劲快就嚟咗佢嘅招牌脆炸三宝成个上菜速度都好快🥰脆炸招牌三宝$80😍有炸鱼皮炸鱼角同埋炸云吞,另外配咗甜酸酱同埋沙律酱,呢个配搭平时出边都比较少有少啲见佢嘅鱼皮比较薄身,唔会好咸就咁单食都觉得好食,唔一定要浸埋汤先食,冇咩油腻味👍👍炸鱼角比较普通咗啲,但佢个炸粉本身唔太厚,但略嫌唔够鱼味但弹牙嘅惊喜系个炸云吞,因为而家好少有,入边仲要足料㖞!有虾有猪肉云耳冬菇,点埋个酱嚟食几好几正😬觉得如果有外国朋友过嚟都不妨可以带佢哋嚟试吓!😌😌鱼蛋河$38河粉偏厚身嘅,鱼蛋同鱼片正常,汤底系普普通通,呢个就下次未
已经10几年冇嚟过鸭脷洲呢边
印象呢边好多屋邨但原来都有好多好嘢食
今日就去陈新记试吓佢个一口西多士
其实本身有几样嘢都好想食
但因为我哋又来一个美食之旅,怕食唔晒😆,只好精挑细选一下
拣咗以下三样食物👇🏻
一落完单劲快就嚟咗佢嘅招牌脆炸三宝
成个上菜速度都好快🥰
脆炸招牌三宝$80😍
鱼蛋河$38
河粉偏厚身嘅,鱼蛋同鱼片正常,汤底系普普通通,呢个就下次未必再食啦😆
一口西多士$37
佢仲有下午茶套餐,不过我哋早嚟,所以就要俾正价啦,即叫即炸,热辣辣已经正,一早淋好晒花生酱同炼奶,都唔错嘅,但如果蛋香再丰富啲就好啦😆😆每一口西多士入边都搽咗花生酱,食嘅时候每啖都记住点好啲酱!!!好邪恶好开心放假咁先啱😈🤤🤤🤤
埋单一共$165,整体炸物比较出色,仲见到佢有椒盐炸鱼蛋炸鲍鱼,仲有好多海鲜代切加工,都见到唔少人食海鲜㗎!如果下次再嚟都好想试吓☺️