2024-01-25
{疯狂打卡韩国路边摊美食 - $600}之前喺大角咀做嘢行过几次,呢间好有韩国路边摊气氛嘅餐厅,喺外面望入去真系超级有韩国嘅风!点知原来每次行过都系坐满晒人冇位!本麻甩本着唔放弃嘅精神,今日5:30pm 佢啱啱开门就即刻行入去,终于可以食到正嘢!♦️ 酱油蟹膏蟹肉拌饭上网睇话呢个系必点,啖啖酱油蟹膏蟹肉,超级香浓,加埋紫菜同埋新鲜嘅鸡蛋整出嚟嘅拌饭,真系一啖一口极速食晒落肚!♦️ 铁板烧济州黑毛猪配生菜对于肉食大王嚟讲,黑毛猪腩肉呢五只字喺餐牌出现就已经唔使讲即刻叫!上碟嘅时候仲未系全熟,望住小小嘅烤炉,大大嘅火力,将猪腩肉啲猪油必晒出嚟再炸返自己!感觉真系好治瘉,配埋生菜同埋韩式前菜一齐食超好味!♦️ 韩式铁板烧鳗鱼压轴出场又系一个必点嘅美食,烧鳗鱼!呢个上碟时比黑毛猪劲生,再次可以望住小小嘅烤炉发挥佢嘅威力,餐厅用咗好新鲜嘅鳝!佢嘅油脂将被烤到脆卜卜,忍唔住一煮熟就夹入口,果然不出我所料鳗鱼嘅肉质弹牙到不堪设想!呢个烧鳗鱼,原价系$198 ,原来book位仲有优惠,只需要$98咋,逢星期一至五晚市,星期六日就全日供应,唔怪得咁鬼多人book位!简单叫咗几样嘢,全部都几
♦️ 酱油蟹膏蟹肉拌饭
♦️ 铁板烧济州黑毛猪配生菜
♦️ 韩式铁板烧鳗鱼
简单叫咗几样嘢,全部都几正,老板话我知原来一月份月Book 位仲可以以优惠价$198食到原价$298嘅酱油蟹拼盘🦀!但系留意,佢系一至四全日供应,五六日只限七点前,公众假期没有优惠架,所以我即时book位月尾再嚟过!
美味程度:😋😋😋😋
环境指数:🎇🎇🎇🎇
番食机会:🦍🦍🦍🦍
📍 #新沙洞大排档 (大政街) (大角咀)
大角咀大政街10号地舖