2021-04-27
▫️Avotato Toast 🍠💰98↬呢个特别在于开头以为系甜薯整成既pancake 原来系将蕃薯切成厚厚既一片当成toast咁 2块甜薯toast两面同个外皮都煎过 外皮咬落有小小脆口 中间蕃薯有啲爽口既感觉 淋左啲甜甜地既汁 味道一般 冇咩惊喜 顶顶同中间夹住啲牛油果蓉 仲有粒流心蛋 旁边仲有啲蕃茄莎莎 酸酸甜甜咁▫️NOC Benedict🥚💰128↬ 有两大块酸种多士 烘热左之后都包边都系好硬 好难切 但中间有咬口 配料拣左烟三文鱼 都有两大块 味道不过不失 流心蛋上面淋左牛油果酱 好好食▫️Creme Brulee Pancakes🥞💰94↬三层pancake中间都有吉士酱 红莓同蓝莓 最顶果层仲加左啲焦糖同杏仁片 啲酱甜度岩岩好 pancake系美式质地 唔会煎到好干 又有啲烟韧 一啖食落去 好满足 呢个最好食 但份量真系有啲细 块pancake只有大概女仔手心咁大 ᐠ ♥︎ ᐟ呢间cafe仲有好多分店 近期系将军澳仲开左新店 上次经过都好多人排队 而且每日指定时段仲有供应 招牌蛋挞 牛角包 同basque burnt cheesecake( ´•̥ω•̥` )
▫️Avotato Toast 🍠💰98
Avotato Toast