2015-02-01 361 浏览
星期日清早,打算同屋企人食个美好早餐,为假期充充电。今次近近地,落左屋企楼下的茶餐厅—百份百餐厅,叫左个渔人码头($30)同早晨全餐($26)渔人码头既系鱼柳餐,有煎蛋、焗豆同芝麻包,跟餐仲有饮品,好似几吸引几抵,不过餐到就完全系两码子的事。鱼柳:极度细件,炸粉包住哂旧鱼,横切黎睇系上下两份炸皮加一份鱼肉。而且炸到反哂光,啲油多到你唔信。食落口唔单止无鱼肉味,仲有一大阵万年油的味道!就好似返大陆食劣质炸物咁,非常可怕。煎蛋:同样系反哂光,感觉系以一大锅油煎成,无卖相可言。食落口系好鞋既口感,非常老,食多两啖都会起渣。焗豆:上碟只得六粒,唔多唔少。同侍应反映先俾多一小碗,大约有八粒。食落口系冻既,应该系就咁系罐头焗豆度装出黎,缺乏诚意和心思,差!松软芝麻包:一睇就知系面包店卖两蚊个个啲,又冻又硬,睇到都唔开胃,唔想食的情况下决定拎黎喂屋企的小狗。无谂过百份百餐厅的质素可以变得咁差,希望餐从速改善,免被大集团餐厅垄断。

星期日清早,打算同屋企人食个美好早餐,为假期充充电。
早晨全餐

鱼柳: