2019-06-04 309 浏览
新蒲岗食完午餐,想食甜品,咁啱经过皇城饼店便比啲甜品吸引住停留Look吓先,终于都忍唔住买了芒果糯米糍和泡芙。😋😋芒果糯米糍皮比较厚,如果钟意食啰米糍𠮶种烟烟韧韧其实厚啲都可以接受嘅,不过芒果肉就比较少咗啲,得几粒!😂 甜味本人觉得好适中不太甜都算新鲜嘅!十蚊有四粒泡芙,用咁平咁抵嘅心谂可能味道都系一般,但又想试下,皮比较不够松软,cream都算多而且都几大粒下, 如果用呢个价钱有四粒都算差唔多,可以接受。不过果位侍应亚姐对食物态度就有点奇怪, 反转放啲芒果糯米糍落个袋到,泡芙又求其放落个袋度,泡芙系唔压得㗎嘛,最后都系我自己小心翼翼反转返芒果糯米糍落袋,泡芙小心放响个胶袋侧边, 或者系我奄尖。😂芒果糯米糍$13皮比较厚芒果肉也比较少食落烟烟靭靭不太甜泡芙$10(4个)cream比较多抵食

芒果糯米糍$13
皮比较厚芒果肉也比较少
食落烟烟靭靭不太甜

泡芙$10(4个)

cream比较多抵食