2024-07-31
一向飬生又为食既我最钟意适时识食😋平时一大班朋友出街食饭成日都食到过晒火,搞到肠胃唔舒服,依家正值夏天☀️,宜多吃绿色蔬菜,帮身体排毒🥗今日我发办带朋友一齐到尖沙咀翠园,钟意尼度可以望住钟楼🛕同维港🌃,好有feel~ 有别传统中菜格调💚品尝全新「适时识食」夏日新菜式🥬全部都系当造食材入馔,部分菜式仲采用香港本地种植嘅瓜果,特别有营健康㗎!* 豉蒜凉瓜炆饍球,选用由本地农场种植嘅凉瓜,清热解毒,配合肥美厚肉的鳗鱼爆炒,一出菜即刻闻到好香。* 酱捞手撕土家鸡配清甜青瓜丝、甘笋丝同手拆走地鸡丝,走地鸡个种鸡味同质感真系不得了* 鲜准山胜瓜凤尾虾:三款清鲜爽脆的食材,包括具补脾养胃的铁棍淮山、胜瓜及凤尾虾清炒,清热解毒,色彩缤纷配搭见到特别开胃!*清甜开胃嘅珍珠蚝浸银萝 潮州珍珠蚝具滋阴养血 ,同手切白萝卜条、猪肉等搭配,充满潮汕风味!* 鹿茸菇乳香肉鹿茸菇含丰富蛋白质,运动人士最爱!用猪五花腩同南乳酱等炆煮,鲜味浓又唔会腻。* 最欣赏餐厅支持本地农业发展:享用含本地食材之菜式,美心中菜将赞睠币$10予菜联社,以支持本地农业发展 🌟推广日即日起至2024年9月1👫🏼大家快啲约埋屋企人朋友齐齐飬生
最钟意适时识食😋
💚品尝全新「适时识食」夏日新菜式🥬
🌟推广日即日起至2024年9月1
👫🏼大家快啲约埋屋企人朋友齐齐飬生!适时识食啦!
📍分店:全线美心皇宫、全线翠园(广场饭店除外)、全线八月花、映月楼、翠玉轩3)