2019-06-26
西环而家真系多野食,各式各样的小店开到成行成市。我老友系西环街坊,带我去食好野,话呢间甜品店好正好精致,食完饭好饱都要去食下。我地8点几去到,唔洗等位。环境都舒适,三张大枱,一张BAR枱。 BAR 枱坐得辛苦啲。最低消费每人$65,所以每人都要嗌一样野,唔可以两个人share一份甜品。我地嗌左「紫薯心太软」同「绿茶窝夫」,两种招牌菜都食齐哂。落左单等15分钟就到~「绿茶窝夫」一上到枱真系好靓,真系要相机食先。窝夫热辣辣,外面脆,内里好软熟,有浓郁的蛋香同绿茶香。可是,个绿茶JELLY唔好吃,有阵怪怪的药水味「紫薯心太软」个心真系流心的,有超浓紫薯味,配上豆腐雪糕,有淡淡清香的豆腐香,可以中和味道。配菜有两粒小紫薯同埋蜜瓜,咁就无咁漏啦总括而言,今次饭后甜品非常满足。之后都想再来食~
配菜有两粒小紫薯同埋蜜瓜,咁就无咁漏啦
总括而言,今次饭后甜品非常满足。之后都想再来食~