2024-02-06 1403 浏览
临近新年,总会约下三五知己一齐聚会,为咗有个舒适嘅环境同大家一齐有讲有笑,朋友推荐去铜锣湾一期Outback食饭,去到餐厅环境真系几宁静,可能系差唔多过咗lunch嘅时间,服务员落完单之后就即刻俾咗一个黑糖包,呢个包真系好正好好味,仲要系餐厅免费,食完之后可以再refill,所以我哋都再encore一条,而我今日就叫咗一个美国西冷扒配鲜虾蘑菇,呢个餐之前都冇见过,所以谂住试吓新嘢,平常嘅扒系会配黑椒汁或烧汁,但今次呢个扒系配白汁,食落比想像中好味,呢个餐令我回味无穷,下次可以再叫来食。黑糖包-味道非常之好食,会令你有食上瘾嘅感觉,考完一啖又一啖美国西冷扒配鲜虾蘑菇- 鲜虾又够大只,牛扒我钟意七成熟,咬落口肉质感觉又唔会太韧,牛嘅汁又唔会流失,再配埋又粗又大嘅薯条,正!