其实Poker我已经食过好几次,但时不时都会想再度拜访。餐厅menu其实很简单,选项唔但我认为甘样系最好,因为可以专注系食物品质上,唔会因为产品太多,兼顾唔到。就算一个人用餐都好,佢地都会尽量安排舒适空间比客人,不会同其他人搭枱。我几欣赏呢一点,就算空间有限,都会以客人既感受为先,有佢地自己一套坚持。一座低就会送上一杯透心凉既麦茶招呼你,系香港湿热既夏天真系好加分。我拣左AGED PORK RIB EYE SET叹下,猪扒一如以往甘酥脆,猪肉因为经过熟成处理,带出一种更加浓郁既肉香。白饭软糯且香口,确实系绝妙既配搭。旁边既沙律同薯蓉,我相信好多香港人都会觉得系配菜,觉得普通,甚至有人会唔食。但系如果你比一次机会试下,你就会发现椰菜丝细如发,加上紫苏叶丝爽脆丰富既口感的确可以中和炸猪扒既油腻。薯蓉其实都有花功夫,普通既薯蓉我相信你食完块猪扒之后,都唔会想要,因为会觉得好滞。但佢地既薯蓉做到好清爽,但口感就好丝滑,带有一丁点酸味,令你可以好开胃。最后佢既味增汤好特别,系猪肉味增汤,里面有红白萝卜牛蒡片,好一个首尾呼应!大家一定要试下

大家一定要试下
YUZU KOMACHI