2023-04-27
好味嘅食物总是会令人回味,十分有惊喜嘅一间居酒屋!一入餐厅,已经感觉到呢到嘅装修非常有特色,灯光同音乐令到气氛一流,室外座位好有度假feel!听店员介绍旁边开业多年嘅酒吧「where」嘅老板亦都系呢间餐厅嘅老板!半开放式嘅厨房,可以望到厨师好认真咁制作串烧,全部都系即叫即烧,火侯调味都好出色😋食落好香脆,点埋七味粉蛋黄酱更加香口,配搭清酒🍶好唔错哦日本豆腐经过油炸,再搽上香甜嘅酱汁烧到外脆内里超嫩滑,配上香葱,食落真系非常惹味,口感一流,呢个真系非一般嘅烧豆腐,超好味,一定要食呀!卖相十分精致😍鸡肉棒食落好有口感,肉汁香浓,点埋个蛋液酱汁,口感更滑溜美味!好特别嘅一道菜,第一次见🤤香甜又脆口,用咗少少椒盐去调味,已经好正又一款好特别嘅菜式!蛋白玉子质感嫩滑轻盈,配搭咸香嘅明太子酱,味道非常出色🫶🏻一只鸡最嫩滑嘅部位😍烧到鸡皮香脆,肉质嫩滑,鸡味香浓!用咗最简单嘅黑椒盐调味,已经好正!好有份量嘅烧鸡肝,太邪恶啦!烧得刚刚好,口感依然粉嫩,配上酱汁及大葱,味道浓郁,好食切到薄薄一片嘅猪颈肉,烧到有少少焦香,食落肉味香浓,口感爽弹▫️牛肉鸡脾菇好特别!肉味香浓,油脂丰富嘅牛肉卷住juicy嘅鸡
食落好香脆,点埋七味粉蛋黄酱更加香口,配搭清酒🍶好唔错哦
▫️牛肉鸡脾菇
好特别!肉味香浓,油脂丰富嘅牛肉卷住juicy嘅鸡脾菇,又几正呢
🍙饭团
分别叫咗烧明太子饭团及鳗鱼饭团,两个饭团都烧外层好香脆,明太子相对更惹味啲