2020-11-23 275 浏览
朋友住沙田,推介我哋一齐去石门食间中菜,所以就去咗食晚饭喇~豉油王海中虾 — 当日系星期一,佢哋每日都会做唔同嘅𩠌菜优惠,由原本嘅$148减价到$68😱啲虾好新鲜,而且炸得够脆,连啲壳都可以食埋落肚。豉油调较得啱啱好,唔会太咸,$68呢个价钱真系好抵食!胡椒猪肚汤 — 好大盅,每人可以饮到两碗~而且好足料,入面有好多酸菜 枝竹😍如果可以再辣啲就更正,冬天饮个身暖哂大澳香虾骨 — 老板话系用大澳嘅虾酱去整,所以食落真系有淡淡嘅虾酱香味~外面望落吸引,够哂香脆,而且啲肉好容易咬开,呢碟下次嚟一定要encore!腊味炒豆苗 — 呢个配搭喺出面好少见,通常腊味都系配饭🤣 入面有腊肠 冬菇,全部切到细细粒,可以捞埋啲菜食👍🏼羊腩煲 — 最后重头戏🤩冬天当然要食羊腩煲,啲羊唔算太膻,炆到好淋好似牛腩咁;入面仲有啲冬菇片,好入味!呢个羊腩煲冬天一定系必点🤪份量够多,可以同朋友慢慢share~最后附上佢地每日特价海鲜嘅menu,见到佢门口嘅海鲜都好生猛,迟啲有机会一定会嚟食埋其他款式嘅海鲜🤭