又系Metime👩🏻+lunchTime🍽️时间啦😜今次就拣咗一间近期好热门好多人都推介嘅「佐贺烧肉谷」!呢间位于希慎广场14楼嘅烧肉餐厅,环境好舒服,店舖以日式设计理念,好和风🇯🇵嘅感觉,坐低唔会觉得好压迫感,好多都系卡位型式,好啱食野倾计,而且仲非常干净,而通风系统应该做得好好,入到去都唔会好大阵烧肉味😂店员安排咗入坐之后,就同我哋推介佢哋嘅餐,分别有L1~L4,我哋就拣咗LV3 澳洲和牛海鲜放题128品,而家仲增送有被称为《痛风海鲜祭》嘅拼盘!仲设有自助美食区,饮品都系来自各地中日台等地嘅特色,仲超多唔同款式嘅小食同熟食区,多达40几款美食任你拣😎😎拣好咗自助区嘢食,返埋位店员就上个好igable嘅天梯拼盘,入面系有齐镇店之宝嘅牛牛:🩷骨付牛肋肉~脂肪比例平均,唔难咬❤️严选牛肩里肌肉~比较少脂肪,够味浓🧡特选牛小排~细细片好易入口💛牛舌~虽然薄切但好好咬💚美国牛胸腹肉~脂肪比例好好,唔会好「鞋」🩵澳洲和牛特上牛肋肉~厚切好嫩口,浓味💙澳洲和牛、上级牛胸腹肉~浓厚嘅肉味,少脂肪💜澳洲谷饲原块牛板健~呢个好重牛味,有咬感除咗天梯嘅牛牛之外,仲有个好正嘅烟熏壶渍封门柳,系店家嘅强烈推荐镇

LV3 澳洲和牛海鲜放题128品

🩷骨付牛肋肉~脂肪比例平均,唔难咬
❤️严选牛肩里肌肉~比较少脂肪,够味浓
🧡特选牛小排~细细片好易入口
💛牛舌~虽然薄切但好好咬
💚美国牛胸腹肉~脂肪比例好好,唔会好「鞋」
🩵澳洲和牛特上牛肋肉~厚切好嫩口,浓味
💙澳洲和牛、上级牛胸腹肉~浓厚嘅肉味,少脂肪
💜澳洲谷饲原块牛板健~呢个好重牛味,有咬感
烟熏壶渍封门柳

除咗天梯嘅牛牛之外,仲有个好正嘅烟熏壶渍封门柳,系店家嘅强烈推荐镇店之宝,成条封门柳劲大条仲要好厚肉,我哋仲担心会唔会好韧,估佢唔到,酱汁好入味同好淋,果然名不虚传!
除咗食牛仲有个《痛风海鲜祭》拼盘,新鲜海鲜包括有:
痛风海鲜祭

🔵日本生蚝🦪
🟣大蛏子
🟤元贝
🔴大虎虾🦐
🟠白鳝
🟡鲍鱼
🟢牙带鱼
呢一盘期间限定「痛风海鲜祭」😎😎😎只要系LV 3以上套餐就会送😍真系无改错名😂😂😂就算LV2都有一个精致拼盘㗎🤩🤩

除咗呢啲之外,每枱都系以QR code自助落单,我哋仲order咗值得推介嘅香草羊架🤣🤣🤣好重羊臊味好香,我哋都好钟意❤️食饱饱烧肉仲有好正嘅自助区甜品任食,有软雪糕筒仲要有最爱嘅朱古力🍫味😍😍太饱仲可以整杯咖啡☕️茶饮下😎

👅食后感👅
成个餐一共可以食120分钟,其实食到一半已经好饱同劲满足🤪以澳洲和牛黎讲,呢间提供嘅绝对系好高质,唔会系个啲头一转靓肉后面就差嘅肉比你。值得去食🤩
🍢•铜锣湾•观塘•旺角•屯门• 🍡

📌佐贺烧肉谷
📍铜锣湾希慎广场14楼1403

@guu_yakiniku

#佐贺烧肉谷 #LV3澳洲和牛海鲜放题 #痛风海鲜祭 #128品 #任饮任食 #日式烧肉放题 #海鲜 #和牛拼盘 #自助区 #yakinikiguu #香港美食 #铜锣湾美食 #香港美食打卡 #香港必吃 #香港美食推荐 #港岛美食 #香港吃喝玩乐 #美食日常
LV3 澳洲和牛海鲜放题128品
烟熏壶渍封门柳