2023-12-14 1466 浏览
朋友推介大围有间新开熟成牛油咖哩身为咖哩爱好者既我当然要去试试店入面地方较细 有分吧枱同一张四人枱但座落好宽敞 环境灯光同色调都好舒服落单了一个咖哩茄子 一个咖哩鸡预期中是鱼香茄子的茄子和鸡扒的鸡结果是相反 茄子是茄子扒 鸡是鸡粒茄子系佢地的照牌菜 食落口有入口即化的感觉老婆形容有啲似烧左口鱼的口感,配住咖哩同饭食系可以食完一啖又一啖讲番主角咖哩先,佢唔似日式又唔似印式咖哩的味道有小小酸,又有小小菜的甜味问过老板 佢解释入面的咖哩系用左十几种蔬菜煮成的。其中有蕃茄,车厘茄,洋葱萝卜等好难得佢落左咁多料 但咖哩的口感唔会变成好多「渣」,食落一样咁smooth 👍🏻👍🏻👍🏻佢唔似落好重香料好冲击味蕾的咖哩但系会系一种令你食完一啖又想食多啖的咖哩饭。另外想提一提,当日本身想试下佢啲牛但老板话佢地焗的牛扒有点过熟 所以今日未能提供牛扒。虽然佢地小店小本经营,但对于品质上既控制都唔马虎,唔会求其照推出黎!非常抵赞👍🏻
朋友推介大围有间新开熟成牛油咖哩
身为咖哩爱好者既我当然要去试试

店入面地方较细 有分吧枱同一张四人枱
但座落好宽敞 环境灯光同色调都好舒服

落单了一个咖哩茄子 一个咖哩鸡
预期中是鱼香茄子的茄子和鸡扒的鸡
结果是相反 茄子是茄子扒 鸡是鸡粒

茄子系佢地的照牌菜 食落口有入口即化的感觉

讲番主角咖哩先,佢唔似日式又唔似印式
咖哩的味道有小小酸,又有小小菜的甜味
佢唔似落好重香料好冲击味蕾的咖哩
但系会系一种令你食完一啖又想食多啖的咖哩饭。

另外想提一提,当日本身想试下佢啲牛