2022-11-13 157 浏览
佐敦附近,食肆林立,见有间打边炉嘅餐厅,出边有唔同海鲜,好新鲜。即刻吸引咗我哋入去。入边啲枱好大张,好有空间感。冷气都好大,waiter好好用热水清洗,同埋介绍咗我哋饮佢自家制嘅薏米水,同埋竹蔗茅根。两个都好好饮!嗌咗个风沙粟米,佢用避风塘炒法,变咗粟米,个煮法好特别,配啤酒一流!叫咗个醉鸡汤底,仲有安格斯牛肉,梅菜猪肉丸,带子虾饺,芫荽皮蛋饺,芝士肠同生蚝。个汤底好入味,好有酒味,唔需要点酱汁,都令到旧鸡同埋牛肉好好味。自己就prefer 用汤底一齐食埋啲食物,咁就Perfect!安格斯牛肉,好入味,分量恰到好处。梅菜猪肉丸亦都好特别,梅菜味好足,猪肉丸入边真系有一粒一粒嘅梅菜,必叫!钟意食芫荽嘅朋友,有福了。好足料,仲有真系皮蛋系入边!蚝都好大只,好新鲜,amazing !