呢个D2 PLACE入面真心强推之食店!!!!!呢间新派越车菜绝对系我近期之首选食店~! 可能呢个店位真的太入~ 所以开头无咩留意到呢个位有咁正既食店!!!环境几正几有FEEL~装修都打卡able~ 同埋成个氛围都令到你置身越南咁XD (因为背景音乐~)一坐低~ 店员会先问你想要STILL WATER定SPARKLING WATER~天气咁热梗系饮个SPARKLING WATER~ GUR一GUR先啦~ 咁呢个水要每人加返5蚊~ 但任饮架~ 所以我觉得5蚊PER人头~ 绝对合理~咁我地叫左1份主食同1份粉面~主食我地点了~ 越式芝士咖哩农夫包 (猪颈肉) 及 生牛肉汤河~ 甜品方面我地点了一份越式芋圆椰汁冻SPARKLING WATER~ 5蚊咁样任饮法~ 好正好抵啰真心~越式芝士咖哩农夫包 (猪颈肉) / $158- 农夫包真系唔系好多地方都有食了~ 难得呢度见到~ 所以我地拣左呢个主食咁佢份量都几多~ 个农夫包~ 相当够热~ 够脆~ 包入面已经吸入晒所有芝士咖哩汁料啖啖都系芝士咖哩包咁~ 劲正~ 调味方面我个人觉得刚刚好~ 猪颈肉都是厚切~ 仲有好几片~大大片~ 内里仲有薯仔及洋葱

呢个D2 PLACE入面真心强推之食店!!!!!
呢间新派越车菜绝对系我近期之首选食店~!

环境几正几有FEEL~装修都打卡able~
同埋成个氛围都令到你置身越南咁XD (因为背景音乐~)

咁我地叫左1份主食同1份粉面~
甜品方面我地点了一份越式芋圆椰汁冻
SPARKLING WATER

越式芝士咖哩农夫包 (猪颈肉)

越式芝士咖哩农夫包 (猪颈肉) / $158
啖啖都系芝士咖哩包咁~ 劲正~ 调味方面我个人觉得刚刚好~
猪颈肉都是厚切~ 仲有好几片~大大片~ 内里仲有薯仔及洋葱配菜~ 不错不错~
旁边有点沙律菜~ 咁等你食食下有点菜中和返个味觉~

生牛肉汤河 / $78
- 呢个汤河我想讲~ 我无谂过佢咁大碗啰痴线~ $78咁大碗?! 太抵食了吧~
生牛肉汤河

个汤头好好味~ 一点味精都无~ 汤底用牛筒骨、牛骨髓等肴成,真心浓浓牛汤~
配料牛肉都好多片~  CP值太高了~
同埋佢真系太好食~ 100分满分之生牛肉汤河!!!

越式芋圆椰汁冻 / $68
- 呢个又系劲劲劲好食的甜品~ 完全为你呢餐画上一个完美的句号~
越式芋圆椰汁冻

巨大化椰汁糕咁~! 超滑超浓椰味~ 啖啖椰香~ 上面有芒果肉,芋圆,士多啤梨,小西米及脆片
最底层还有红豆蓉~ 口感绝对够晒~ 所有野加埋你唔会觉得边样抢FO~
真系好好好好好食!!!

呢间野~ 我一定会再黎~!!! D2 PLACE 的一个最好食店!!!
2024-10-15
用餐时段
SPARKLING WATER
越式芝士咖哩农夫包 (猪颈肉)