2020-04-22
呢间我哋想试好耐㗎啦 因为我超钟意饮汤😍😍见佢好似有好多滋补既汤咁 终于因为早放工有时间黎试啦😋一行入个舖头就有一阵好浓烈嘅炖鸡汤味 劲幸福🥰所以我地见冇乜人就买咗喺𠮶度堂食 咁样热辣辣 超开心🥳·Cheatday set for two $250呢个set系包2碗汤 1个饭 1个菜 2个点心同埋企鹅形既奶皇包 超丰富😍😍而且咁样成个set都几抵 平过散嗌超多 推荐大家好似我地咁样嗌set🤣🤣·姬松茸菇螺头炖汤呢个超级推介😍佢系劲老火汤 一入口已经系劲浓味 完全feel到晒啲精华落晒个汤度🥰而且入边超好多汤料 食到最尾都仲有劲多瑶柱 而且佢姬松茸菇好好食 佢啲肉就稍微柴左少少 但系系因为煲得耐先会柴所以完全OK😎😎·花胶炖鲜奶汤因为我好钟意食花胶 所以我哋就拣咗呢个😈我觉得对比前一个 呢一个相对淡啲 而且感觉上冇咁老火😂😂佢入面个花胶都劲有诚意 都算厚同埋大旧 而且入面仲有啲桃胶 超级滋阴😎·嫩滑云耳鸡蒸饭蒸饭我哋就拣咗呢一款啦 佢比我想像中大碗超多 而且佢入边啲鸡嘅份量超多 只碗入边系有一半都系鸡 劲夸张🤣不过个鸡就唔系超级嫩 但系都ok嘅 啲鸡嘅精华有落到个饭度 同埋佢有超多云耳
Cheatday set for two $250
姬松茸菇螺头炖汤
花胶炖鲜奶汤
嫩滑云耳鸡蒸饭
蒸饭我哋就拣咗呢一款啦 佢比我想像中大碗超多 而且佢入边啲鸡嘅份量超多 只碗入边系有一半都系鸡 劲夸张🤣不过个鸡就唔系超级嫩 但系都ok嘅 啲鸡嘅精华有落到个饭度 同埋佢有超多云耳 呢样野我几钟意🤤
鲜竹卷
爸爸卤味鸡髀
个鲜竹卷就系平时系酒楼食到𠮶啲 佢入边都几多汁 一咬落去都几juicy😍另外个鸡髀其实系我哋唔小心嗌错咗嘅 我哋以为鸡髀都系点心 原来唔系🙊但系个老板娘劲好 俾我哋转 个鸡髀我觉得都算入味嘅 但系鞋左少少 唔知系咪佢卤得太耐🤭🤭
奶黄企鹅包
呢个超级photogenic😍佢个造型系真系一百分 劲可爱 而且佢系一男一女咁样俾你 影相超靓 佢食落就系一般嘅奶皇包啦 不过因为佢做型嘅问题 佢个包皮系比较厚少少嘅 但系我觉得完全可以接受 因为企鹅真系太可爱啦🐧
📍中环善庆街5号地舖