2014-06-12 293 浏览
五月二十六日、晴、天气酷热难挡,好似系我记忆中最闷热的一个五月,当日放假的我自己一条友到旺角逛下街买下日用品,我没有吃lunch因为午饭的价钱总比下午茶贵,虽然系饿爆肚但我一于忍者小灵精上身  忍、忍、忍、忍、忍到下午茶时间先去食! 想赚我的血汗钱? 都唔系咁easy嘅!我要佐碗 海苔玉子牛肉饭下午茶价$17 配热绿茶,不过天气热就加$7 换了杯绿茶红豆冰海苔玉子牛肉饭- 话系下午茶,但系都几大碗,买相吸引,有D紫菜系面但份量很少,似系做2打6或系陪衬居多,温泉蛋半生熟, 蛋胀仆仆而且好滑, 蛋味又香又浓烈!牛肉的味道好浓又嫩口。饭用珍珠米, 口感唔错,混埋D蛋汁捞来食, 感觉一流。绿茶红豆冰- 味道都算几好,绿茶同红豆几夹,豆又够淋又够大粒,够甜又唔算过份的甜,总之就系very good taste啦。有碗饭食,又有杯冰饮,真正合理的下午茶。
我要佐碗 海苔玉子牛肉饭

有碗饭食,又有杯冰饮,真正合理的下午茶。

2014-05-26