餐厅: 百芳池上便當 (灣景中心大廈)
资讯:

2020-08-17 487 浏览
疫情反覆,Lunch time 试吓呢间台式便当外卖。首先外卖都没有折,对比附近外卖做紧8折嘅餐厅,佢哋唔算平。叫左个盐酥鸡便当,一点餐已经话无晒粉丝,比多啲青菜。咁无计啦都排左咁耐,照要。门口一排人龙,在附近兜个圈回去取外卖,点知仲未到,而且同我讲无晒饭!喂好明显你比晒其他人啦!叫我等10分钟,哎真系唔好意思,我打工嘅,再等多10分钟反到公司都食唔到你个便当啦!退钱吧⋯⋯当然店员万分不愿,最后见一个店员在外面买左2盒白饭返来,叫做顶档。眼见时间无多,佢突然话1分钟可以整起,(原来佢地只系将所有煮好嘅嘢入盒包好就得),唯有接受...但反到公司先知中晒伏!便当内有娃娃菜炒甘荀丝、粟米肉碎、菜蒲、半只蛋、白饭,饭比较硬,而其他菜式味道一般,唔难食,但绝不是好食,算数。但另一袋盐酥鸡真系火都嚟埋,食左4旧都系鸡皮多过肉,其中一块只是鸡皮!最后我放弃,成半袋唔要!系湾仔,疫情底下$59+10饮料,呢个价钱食呢啲野,我认为是1万个伏!

2020-08-17