2024-09-24
间嘢得罪咗咩人😂我又差只脚先,真食客comment😂呢间放题安格斯牛任食,一人只系2百蚊。要食到有质素嘅牛又可以食到唔同嘅食品,呢间任食放题,系新界唔错选择,呀叔我最钟意揸车睇住Gxxgle地图 + Openrice周街揾食。唔我俾佢哋sell到C餐,但其实我并唔豪气,因为佢哋做紧优惠时段收小童优惠价$238。送刺身 & 炸野拼盘、仲有3只蒜蓉烧蚝(可以拣大虾),仲有2杯饮乜都得㖞,非常充实蚝相送个刺身来我即刻食哂,几款都够鲜味烧蚝好入味,食够3只过足口瘾炸嘢呀叔唔敢食得多,不过我谂呀囡喺边度实食哂,岩哂小朋友,我拣C餐除咗牛之外,其实仲因为有任食安格斯牛肩胛、酱烧墨鱼仔、清酒煮蚬睇下啲墨鱼仔几胀卜卜,好吸引以下呀叔要食家上身,话说好多友成日都认为抵食就要夹大件,错啦,真正公道嘅识食系要识留意个师傅想法,究竟佢哋有无衡量食材本身嘅属性下,为客人作出最岩嘅安排,例如烧肉类:安格斯牛肩胛,牛板腱等等切法,呢间个厚薄度是正确,因为本身该部位系有少肥肉+少筋位,太厚就会难熟而且咬落会难咬,亦不能让客人用膳时尽情投入地,一口一啖肉嘅烧肉基本要求;牛胸腹 & 牛五花, 系属于相对重肥肉+有筋嘅位置
呢间放题安格斯牛任食,一人只系2百蚊。
蚝相
送个刺身来我即刻食哂,几款都够鲜味
烧蚝好入味,食够3只过足口瘾
睇下啲墨鱼仔几胀卜卜,好吸引
例如烧肉类:
牛胸腹 & 牛五花, 系属于相对重肥肉+有筋嘅位置 ,好采佢哋识搞,切得岩岩好,唔会太大太厚,一啖食晒又可以体验到所谓”口感” ,要品尝呢种部位嘅牛,基本常识就系咁。
而牛仔骨就厚好多,明显师傅有恒量过,牛仔骨本身虽然带骨带筋带肥,但肉质属于较淋,要厚切先品尝到口感,有诚意。仲提供生菜、烧蒜子等配料,俾我可以自己Mix and Match。
墨鱼仔,本身食材都唔重味,但见佢哋有用酱汁先处理,呀叔我一见到就露出慈母笑容,因为...
话说佢哋啲牛唔腌,已经值得一赞,我要食腌肉,就食韩烧或者自己煮饭😂 我食日式烧肉,安格斯级数,就紧系要食牛嘅真味,而佢哋又真系有用脑去处理唔同食材wor, 墨鱼仔、其他烧瓜,先有落酱汁帮我哋调好味,所以,我都食咗好多呢啲烧肉放题嘅配角!
日式咖喱饭,我真系唔会蚀俾佢,用珍珠米点都嗌一碗,好食,相信小朋友都会食,因为唔辣👍🏻
呢间豆腐膶日系烧肉店,一入去我就谂起旧时日本拍拖食饭嘅感觉,无何厚非细间得嚟,由餐牌讲解,到食紧,啲员工都好快提供协助,友善得黎亲民,好多走盏位优惠俾客人👍🏻
事发经过:
我等食途中,留意到有枱家庭,2个大人,2个小朋友,竟然免费其中个7岁细仔?! 哗?! 出面啲任食烧肉店,见到呢啲食得唔多野又玩手机嘅细路 , 更加会收钱更加赚到尽啦,我当下就谂,即管好食就下次带埋成家黎添食!
呀叔我不嬲都深明give and take嘅道理,其实2百几蚊我唔预有心悦诚服嘅体验, 所以今次我当然好满足,呢个质素,我一定会再嚟。