2021-01-20
今餐饭结论放喺前面 四个字 真材实料🤩可以话系近半年食过嘅打边炉入面最满足最好食嘅一次🤩一坐低就上佐一大瓶竹蔗茅根😚系佢哋煲噶,唔系市面上既饮品~非常之清甜😍衬打边炉感觉都冇咁热气,又解辣啊🤩先讲个东方美人锅☺️一上个煲即刻涌上嚟一阵好香嘅鸡汤味,净系个汤底我都饮咗不下10碗,真系好好饮!同个老板娘倾计先知个汤底原来系用咗走地鸡同埋猪骨煲成,真系难怪佢咁香浓!之后个煲入边有半只鸡、桃胶、花胶、竹笙、虫草花等等 ,只鸡系汤煲滚后再焗三分钟㗎🤩肉质好滑而皮好脆,老板娘话系走地鸡呢我食完都相信系走地鸡,之后𠮶啲桃胶花胶嘅配料好多,食极都仲有!净系个美人煲已经好高评价😎手工鲜虾云吞🦐一入舖头就见到老板娘喺度包紧云吞,所以就试吓云吞~云吞入边有啲黑木耳同埋好完整嘅虾,黑木耳同虾嘅配搭唔会违和,虾几爽口!手打鲮鱼滑,蟹籽双色滑入面系虾滑墨鱼滑🦑呢度嘅鲮鱼滑同双色滑同我平时食开既唔同!市面上嘅虾滑墨鱼滑普遍都系得少少味,但系呢度嘅虾滑墨鱼滑就好浓虾味墨鱼味同埋好弹牙~鲮鱼滑好浓鱼香味,听老板娘讲得原材料手打而成冇沟其他嘢😳果然真材实料!嚟到呢度要试一试!好快枝竹蔗茅根俾我地清嗮就嗌多枝天地一号~呢枝系
最后想讲吓呢度嘅服务~呢度服务相当周到,时刻会观察到你既需要🥰另外老板娘好热情同敬业,现时嘅防疫措施对打边炉呢一行好大打击但依然坚持只做火锅,都好欣赏佢对要真材实料嘅执着👍喺度推荐大家试一试呢间真材实料嘅打边炉小店🤩离开𠮶阵仲另外外卖多一个椰子鸡煲返去试吓添~