2021-11-29 203 浏览
今日同奶奶岀屯门买嘢😵‍💫佢唔识路我又唔识路,兜到傻…入嚟几个商场揾野食,又唔岩佢心水,点知去完个厕所话想再食肉骨茶🤯俾佢笑死,原来佢等我嘅时候睇呢间menu😂😂😂不过都好多人排队,佢一早㩒左飞,其实都系等几个位食物街头鸡丝汤粉系幼河粉底,唔似云吞河个啲滑河,系弹牙河!个鸡丝好滑,同超入味!劲大碗,饮埋啲汤都饱。白胡椒肉骨茶配食超劲白胡椒味!好辣!我试左奶奶少少肉骨茶,个胡椒味跟住落去喉咙😂仲劲多料!啲猪软骨冧到可以轻轻都咬爆!啲骨有3大旧,每旧都有半个手掌咁大咁长…仲有见佢成粒蒜头系入面🙈牛油果五色米纸卷奶奶好钟意牛油果,加上咁靓咁健康嘅摆设,佢话好想试。其实都好好食架!我同佢都好钟意个芒果汁,超fresh 咖哩烤饼岩岩上嘅时候即食!外脆内软,咖哩汁又香又辣!美禄哥斯拉呢杯野不得了!勾起我细个系牛奶车饮奶嘅回忆😂好浓好滑嘅朱古力奶👍🏻加上美禄可可球,小朋友最钟意❤️话梅桔仔水好饮,成个青柠榨晒汁,又酸又甜!好开胃💓我见都好多人饮呢个服务超级有礼貌嘅职员,证明呢度嘅公司训练好好👍🏻落单快,上菜又快!奶奶老人电话冇得嘟安心,店长哥哥就叫我哋坐定先,慢慢填❤️环境有劲多卡位,如果人多有圆桌!私

食物

街头鸡丝汤粉
系幼河粉底,唔似云吞河个啲滑河,系弹牙河!
个鸡丝好滑,同超入味!劲大碗,饮埋啲汤都饱。

白胡椒肉骨茶配食
白胡椒肉骨茶配饭

咖哩烤饼
岩岩上嘅时候即食!外脆内软,咖哩汁又香又辣!

咖喱烤饼

话梅桔仔水
好饮,成个青柠榨晒汁,又酸又甜!好开胃💓我见都好多人饮呢个

桔仔话梅水

有劲多卡位,如果人多有圆桌!私隐度高,啱晒几个好朋友黎食饭倾偈❤️
2021-11-29
白胡椒肉骨茶配饭